Aloë Vera

WAT IS ALOË VERA?
De plant Aloë Vera is één van de oudste en meest bekende heilzame planten. Aloë Vera wordt ook wel “wonderplant”, “natuurlijke genezer” en “brandwondenplant” genoemd. Hoewel er meer dan 300 soorten aloë bestaan, is de Aloë Vera Barbadensis, bekend als Aloë Vera, de krachtigste. Aloë Vera bevat meer dan 200 goede voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en aminozuren die een gunstige invloed op de gezondheid hebben. De plant, die op een cactus lijkt, is lid van de leliefamilie. Deze familie omvat ongeveer 3700 soorten bloeiende planten, waaronder de knoflook, de ui en de asperge. Aloë Vera is na vier jaar volwassen en kan de inhoud van haar bladeren, een mix van gel en sap, worden geoogst en gebotteld voor het eindproduct.
 
HISTORIE
Aloë Vera was bekend in de beschavingen van de Oude Grieken, Romeinen, Babyloniërs, Indiërs en Chinezen. Al duizenden jaren wordt de plant gebruikt vanwege haar weldadige werking. Een legende suggereert dat Alexander de Grote werd overgehaald om het eiland Socotra in de Indische Oceaan te veroveren, om grote hoeveelheden Aloë Vera te verzamelen voor zijn gewonde soldaten. In 1964 stelde dr. Bill Coats, een apotheker uit Dallas in de Amerikaanse staat Texas, zich als doel de voordelen van Aloë Vera aan de wereld kenbaar te maken. Vier jaar later had hij een stabilisatieproces ontwikkeld dat de gel behoedt voor de schadelijke effecten van oxidatie. Dr. Coats wijdde zich aan het ontrafelen van de biologische samenstelling van de plant en bereikte waar nog niemand in was geslaagd: het aan de plant onttrekken en op natuurlijke wijze stabiliseren van de gel, waarbij de kracht en heilzame eigenschappen van Aloë Vera optimaal bewaard blijven. Het stabilisatieproces van dr. Coats is gepatenteerd en is eigendom van Forever Living Products International.
 
HET NATUURLIJK ALTERNATIEF
Aloë Vera is rijk aan gebalanceerde voedingsstoffen waarvan de gezamenlijke werking en balans een krachtiger effect produceren dan wanneer de stoffen apart gebruikt worden. De meer dan 200 verschillende bouwstoffen versterken elkaars effect. Dit proces heet synergie. De plant bezit eigenschappen die o.a. de immuniteit verhogen, de spijsvertering stimuleren, de stressgevoeligheid verminderen en zorgt voor een fitter gevoel. Om baat te hebben bij de rijke voedingsstoffen van Aloë Vera, kan men de gel drinken. Gecombineerd met andere ingrediënten of producten zoals crème en lotion, zal de conditie van de huid merkbaar verbeteren. Het drinken van de Aloë Vera gel kan baat hebben bij gezondheidsklachten. Maar net zo belangrijk is het voorkomen van gezondheidsklachten.
 
WAAROM ALOË VERA VAN FOREVER LIVING PRODUCTS?
Veel producten die op de markt beschikbaar zijn, maken gebruik van de goede naam van Aloë Vera. Het percentage Aloë Vera in deze producten verschilt nogal. Producten van Forever Living Products bevatten een hoog percentage pure Aloë Vera, zodat u maximaal de positieve eigenschappen kunt benutten. Forever Living Products beheert het hele productieproces, van plant tot eindproduct, en kan hierdoor de hoogwaardige kwaliteit garanderen. Dankzij het patent op het unieke koud stabilisatieproces, dat de gel en het sap houdbaar maakt met behoud van alle krachtige eigenschappen, maakt Aloë Vera haar opmars in de rest van de wereld. De zuivere Aloë Vera gel werd de basis voor een uitgebreid en nog steeds groeiend assortiment van hoogwaardige gezondheids-, huidverzorgings-, en cosmeticaproducten. Later werd daar nog de bijenproducten en een groot aantal voedingssupplementen aan toegevoegd. Pure kwaliteitsproducten die nu door miljoenen mensen dagelijks worden gebruikt.